A fideszes polgármester EU-pénzből épített egy vadászpanziót, majd beleköltözött

Mondok József 1998 óta a Bács-Kiskun megyei Izsák polgármestere, de van egy rakás vállalkozása is. Családi benzinkutat működtet Izsákon, és trafikkoncessziót is nyert 2013-ban.

Mondok József a szolgálati terepjárójával. fotó: Botos Tamás / 444.hu

2014-ben a polgármester egyik cége, a Mondok Kft. EU-s forrásra pályázott a Darányi Ignác terv egyik pályázatán, ahol nyert is 35 millió forintot egy vadászház felépítésére – írja a 444.hu.

A ház meg is épült 2014 és 2015 között, Izsák határában. A kivitelező cég (Generál-Centrál Kft.) honlapján fent van egy csomó kép az ingatlanról, íme:

A vadászpanziót nem sokkal később nyilvántartásba vették az izsáki önkormányzat honlapján szálláshelyként, de a helyiek szerint Mondokék soha nem hirdették, hogy az ingatlanba vendégeket várnak, és az interneten ma sincsen nyoma az izsáki önkormányzati jegyzéken kívül sehol, hogy a vadászházban meg lehetne szállni.

A helyiek szerint ennek az az oka, hogy a polgármester egyszerűen beköltözött az EU-s támogatásból épített ingatlanba.

A 444.hu újságírói lementek megnézni a vadászházat. Valóban az udvaron parkolt egy fekete Nissan Navara terepjáró, amiről kiderült: ez az az autó, amit az izsáki önkormányzat biztosít a polgármesternek. Mondok ezzel az autóval ment reggel dolgozni a városházára a vadászháztól.

Mondok hajnalban a vadászházból a városházára hajt. fotó: Botos Tamás / 444.hu

Mondok Józsefet számtalanszor próbálták elérni az újságírók, hogy megkérdezzék, miért lakik a panzióban, miért nem lehet ott másnak megszállni, és miért áll ott az önkormányzati autó, de nem sikerült beszélniük vele.

A titkárnője délelőttönként azt mondta, hogy még nem ért be dolgozni, délután pedig azt, hogy már elment. Néhányszor az volt a kifogás, hogy a polgármester épp egy megbeszélésen van. Minden esetben azt ígérték, hogy Mondok visszahívja őket, de sosem telefonált.

Valódi Hírek