Letette az esküt Trump, mostantól övé a világ legerősebb katonai hatalma

Keleti-parti idő szerint péntek délben beiktatták Donald Trumpot, az Egyesült Államok 45. elnökét. Azonnal eleredt az eső.

Az elnöki eskü 35 szavas szövegét a szövetségi legfelsőbb bíróság elnöke mondta előre Trumpnak a Capitolium nyugati lépcsőjénél megrendezett ünnepségen.

Trump az eskütételkor két Bibliára helyezte a kezét: a családira, amelyet még az édesanyjától kapott, és Abraham Lincolnéra, amelyre a rabszolgaság intézményének véget vető elnök esküdött 1861-ben.

Az eskütétel után Trump elkezdte elmondani beiktatási beszédét. Trump új szlogenje ez lesz: America First. (Amerika az első, vagy: Amerika mindenek előtt) Sokat fogjuk még hallani.

Az MTI máris elővette a Fidesz konzervközleményét. Azt írják:

A Fidesz szerint Donald Trump megválasztása új korszakot jelez, amelyben a „politikai korrektség véleménydiktatúráját felválthatja az egyenes beszéd, ideológiák helyett pedig a józan ész alapján születnek döntések”.

Ezzel szemben Soros György a davosi gazdasági fórumon azt mondta: Trump egy szélhámos, aki kereskedelmi háborút fog kirobbantani, ami Európát is súlyosan érintheti. Erről itt olvashat bővebben.

Cikkünk frissül!

Valódi Hírek